Klimathotet

Välkommen in till Klimatupplysningen! Här finner du först en intervju (TV4)  Klimathotet – En missuppfattning? (nyheterna 26.9) som är ett försök att redovisa vår uppfattning om klimathotet både från en vetenskaplig och politisk synvinkel. Vi försöker att förutom titelfrågan underförstått besvara frågor som ”Varför är klimatfrågan viktig?” och ”Varför behövs Klimatupplysningen?”

Vilka vi är finner du under menyposten ”Om oss”. Vårt jobb går ut på att presentera en ”Second opinion” i klimatfrågan. Om du sympatiserar med vår verksamhet hittar du efter uppsatsen ett formulär där du kan skicka in namn och e-postadress. Du kan se detta som ett moraliskt stöd. Det är viktigt för oss eftersom vi är ett antal idéellt arbetande privatpersoner som engagerar oss i denna fråga. Vi behandlar dina uppgifter helt konfidentiellt. Det enda du riskerar är att få någon e-post som  vi finner lämpligt att skicka sympatisörer. Om du vill, kan du också gå med i vår förening ”Stockholmsinitiativet”.

Under formuläret hittar du en chatt. Där kan du ställa frågor till vår panel prof. Ingemar Nordin, prof. Gösta Pettersson, prof. Peter Stilbs och dr. Lars Jonsson, konstnär, författare och ornitolog. Dessa fyra representerar sakkunskap i klimatfrågan från olika synvinklar. Du kan lägga in dina frågor på chatten när som helst, men du kan bara chatta direkt med panelen mellan kl 16:00 och 19:00 den 27.9. Alla frågor sparas. Vi kommer att sammanställa dem för att med denna utgångspunkt publicera en frågor&svar-sida på sajten.

Om du vill läsa på om klimatfrågan från en vetenskaplig synvinkel kan du ladda ner Göstas bok ”Falskt Alarm”.

Ströva gärna runt på sajten. Gå in på bloggen och läs, du hittar ett nytt inlägg varje dag från våra skribenter. Vi hoppas att du blir en stamgäst! Tillsammans har vi ett jobb att göra.

Klimathotet – en missuppfattning?

En intervju (TV4):

Hur allvarligt är klimathotet?
Jag höll på att säga vilket klimathot? Men allvarligt talat, enl. vanligtvis pålitliga läckor presenterar Klimatpanelen idag (27.9) här i Stockholm en bedömning som innebär att förväntad temperaturökning på ca 70 års sikt skruvas ner till mellan 1-2,5 ⁰C. Detta innebär bara fördelar. Och atmosfären är helt enkelt inte så känslig för koldioxidtillskott som man gissat.

Ska man inte ta det på allvar?
Vad man verkligen ska ta på allvar är den politiska hysteri som pågår. El från vindkraft som exporteras till långt under produktionspris. Satsningar på miljöskadliga biobränslen. Målsättningar som fossilfri fordonsflotta till 2030 som beräknas ge ökade bränslekostnader på 40 mdr årligen. En snårskog av svåröverskådliga politiska styrmedel, punktskatter och premier. Ingen fortlöpande konsekvensanalys. Ett ytterst kostsamt politiskt och samhällsekonomiskt experiment. Vem betalar? Du och jag. Konsumenter och skattebetalare. Med klimatnytta lika med noll. Svenska koldioxidtillskott utgör ca 1 ‰ av de globala. Det gäller varumärket säger politikerna. Vad är priset för ett hypotetiskt varumärke?

Ska vi bortse från att jordens temperatur stiger?
Gör den? Klimatpanelen själva medger att det inte skett någon ökning på 17 år. Ingen kan säga varför. Teorierna stämmer inte.

Hur upplyser ni folk om er teori?
Vi jobbar inte med teorier, vi jobbar med fakta. Fakta och vetenskapliga observationer är det man ska utgå ifrån, inte gissningar grundade på uppenbarligen felaktiga premisser. Premisserna måste stämma med observerade fakta. Annars ska de förkastas. Det är ett vetenskapligt arbetssätt som klimatvetenskapen har åsidosatt p g a politiska agendor. Allt detta måste upp på bordet. Och politikerna ska inse att man måste inhämta en ”Second opinion” innan man binder samhället till en invalidiserande operation.

Det stora jobbet nu är att skruva tillbaka alla meningslösa och kostsamma klimatåtgärder. Att rätta till en missuppfattning som redan har blivit väldigt dyr. Det här försöker vi belysa och förklara på vår blogg klimatupplysningen.

Göran  Ahlgren

Namninsamling för sympatisörer

Ditt namn

Din epost

Svara på frågan nedan
Vilken bokstav kommer först, C eller T=? 

Chatt

I vänsterspalten nedan ser du en lista på dem som för tillfället är inne på chatten. Röda namn är panelmedlemmar och blå är deltagare som ställer frågor.

Vill du ställa en fråga gör så här: skriv in ditt namn eller ett alias i rutan under vänsterspalten. Om du inte skriver något namn kommer systemet ge dig något tråkigt intetsägande som Guest_XXX.

Skriv din fråga i textfältet underst. Klicka på skicka. Då ser du att din fråga kommer upp i högerspalten ovanför. Sedan får du strax ett svar från någon av panelmedlemmarna. Du vet att svaret är till dig efterom det börjar ”@ditt_alias”. Ställ gärna följdfrågor! Det gör du genom att klicka på det röda namnet ovanför svaret i listan av meddelanden. Om du är inne på chatten när panelen är tom, ställ en fråga i alla fall. Alla frågor sparas och besvaras senare. Happy chatting!

LADDAR...