Fredagsroligt: Rockström varnar för domedagsprofeter

 

Johan Rockström citat

Dela detta inlägg

35 reaktion på “Fredagsroligt: Rockström varnar för domedagsprofeter

 1. 3
  Benny

  Eftertankens kranka blekhet börjar kanske komma ifatt en av de värsta klimatskojarna? Att klimatskojet numera lever sitt eget liv i händerna på korrupta politiker och media tänkte nog inte Rockström på när han var med och drog igång klimatkarusellen. Men så länge man kan höja skatter och beskära folks frihet med sina fascistmetoder så länge kommer maktgiriga politiker och finanshajar som Soros utnyttja de nyttiga idioterna som står på barrikaderna och gastar om klimatet med Greta i spetsen! Arma lilla flicka när det börjar gå upp för folk vidden av klimatbedrägeriet och vilka kostnader det fört med sig i onödan som kunnat gå till riktiga åtgärder för miljön. I stället hamnade pengarna hos bankirer, finanshajar och korrupta politiker.

 2. 5
  Ingemar Nordin Inläggsförfattare

  Rockström ogillar konkurrens om att vara den enda sanna prästen i klimatkyrkan.

  Det kommer dock vissa signaler om att klimathypen går mot sitt slut. Tjeckien och Polen vill ha MYCKET mer av EUs budget om de skall gå med på att EU skall bli ”klimatneutralt” till 2050. Förmodligen följer andra EU-stater med i den kravkampanjen.

  https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/revolt-brewing-against-eus-unrealistic-climate-goals/

 3. 6
  Håkan Bergman

  #5
  Räkna med att man kommer att följa den brittiska valvakan kommande torsdag i Madrid och Bryssel. Går det som opinionsundersökningarna tyder på så kommer vi att för första gången på decennier få en konservativ regering med en stabil egen majoritet i en ledande västerländsk parlamentarisk demokrati. Läser man torys manifest så visst finns det stycken om klimatet, men mera om miljö faktiskt och t.o.m. jag skulle lova att vara utsläppsneutral till 2050 om jag hade nåt att vinna på det, oavsett det faktum att jag med intill sannolikhet gränsande visshet definitivt kommer att vara utsläppsneutral 2050.
  https://assets-global.website-files.com/5da42e2cae7ebd3f8bde353c/5dda924905da587992a064ba_Conservative%202019%20Manifesto.pdf

 4. 7
  Ann lh

  Rockström kanske har anledning att känna viss ångest. I GWPF Newsletter 06/12/19 finns en hel del att läsa, som inte riktigt går han väg:

  https://www.thegwpf.com/winning-revolt-brewing-against-eus-unrealistic-climate-goals/

  Var och en plockar naturligtvis ut efter behag, för min del kom Lauren Jeffrey först, n7 . Ett sant nöje att lyssna på henne!
  Som nummer 2 kommer Tjeckiens premiärminister Andrej Babis, han ”will block the EU´s fight against climate change. After all, we will not return to the caves, he said, asking Brussels for money and nuclear support.
  Det verkar även jäsa rätt ordentligt i Tyskland. Det är fler och fler, som upptäcker vilket lurendrejeri klimatängeln Merkel utsatt sina undersåtar för. Närmar vi oss the tippingpoint när hela korthuset rasar?

 5. 8
  Håkan Bergman

  Ann lh #7
  ”local representatives warned against adopting ‘unrealistic’ climate objectives for 2030″

  Just det, lova aldrig nåt som måste infrias under din tid vid makten eller din livstid.

 6. 9
  Frej

  Jag är rätt övertygad om att det är för tidigt att blåsa stormen över med Herr Rockström , han laddar bara om . ”Så ska stjärnexperten få FN-ledarna att se allvaret” Under fredagen får de den senaste klimatforskningen presenterad i tio ”lättlästa kapitel”.. Klippt ur Expressen . ”Stjärnexperten på klimat” , dä ni , det är något annat än ni som skriver här . Obs ironi .

 7. 10
  Daniel Wiklund

  Idag är det klimatstrejk i Madrid och på flera andra platser. För 50 år sen strejkade gruvarbetarna i Kiruna. För bättre villkor. Klimatstrejken har inget gemensamt med gruvarbetarstrejken, eller den stora skogsarbetarstrejken 1975 där dom ville ha bort ackordet, det lyckades man med. Det var ju vilda strejker, så det blev ekonomiskt tungt för arbetarna. Verkar inte som att dagens klimatstrejkas har ekonomiska problem.

 8. 11
  Ingemar Nordin Inläggsförfattare

  Frej #9,

  Nej, för Rockströms och Sveriges del är det nog kört. Vi kommer snart att behöva u-hjälp. :-) Men EU verkar vara inne i en dödsspiral. När EU-ledningen säger sig vara villig att öka de ”rika” nationernas bidrag och skatt till den gemensamma budgeten och samtidigt utlovar hjälp till de länder och regioner som propsar på stora ekonomiska bistånd för att leva upp till EUs klimatmål, så kan du vara övertygad om att hela projektet kraschar rätt snart. Antingen pga ekonomisk bankrutt, eller pga av att flera länder lämnar in sitt veto.

 9. 12
  L

  Rockström övertygar idag bara politiker, journalister och 16-åringar.
  Alla andra har avslöjat honom.

 10. 13
  Fredrik S

  Frej #9

  Vilken tur att det finns extraordinära svenska experter som kan förklara klimatforskningen för oss.

 11. 14
  Frej

  Ingemar # 11 Jag håller med dej och är på din sida . Men allt beror på vilka som styr Sverige . Och nu är det MP och V som gör det , och jag tror inte vi eller EU kommer ändras nämnvärt i framtiden . Lite OT men MR Stjärnexpert är nog glad . Om skogen en av våra resurser vi byggt landet på . https://www.expressen.se/ledare/ylva-nilsson/i-skogen-blir-sverige-miljovannernas-fiende/ Jag tror på fult allvar att EU ser oss som sin kolsänka , och privat skogsbruk blir ett minne blot . Jag får ju flytta söder ut som eldar med ved . Eller hoppas på att Kineserna eldar på med kol så vi kan nå medelhavsklimat till 2030 .

 12. 15
  Frej

  Fredrik # 13 Jag tycker vi lämnar hans namn därhän , och titulerar han Stjärnexpert i fortsättningen . Han kanske blir så till sig att han börjar läsa här , om han inte redan gör det ?

 13. 16
  Christer Eriksson

  #4 Fredrik S
  Hon kanske avslöjade sig där.Visade att hon saknar kunskapen om klimatet. Bubblan kanske är på väg att spricka.

 14. 17
  Håkan Bergman

  Från dom Galaktiska Arkiven:
  Emperor: JOHAN VADER, VARFÖR HAR DEN DÄR LILLA BLÅ IRRITERANDE PLANETEN INTE GETT EFTER ÄN?
  Johan Vader: Ers höghet, vi har stött på motstånd vi inte kunde förutse.
  Emperor: SOM VAD, MINA ORDER VAR KLARA, TVINGA PLANETEN TILL UNDERKASTELSE OCH NI JOHAN VADER LOVADE ATT UPPFYLLA MINA ORDER REDAN FÖR TIO ÅR SEN?
  Johan Vader: Men Ers höghet, redan för flera tusen år sen försökte vi skrämma invånarna med
  den eviga skärselden på tusen grader, vilket under årtusendena har lett till att invånarna
  inte låter sig skrämmas av den av Ers höghet föreslagna temperaturhöjningen på två grader.
  Emperor: IDIOT, DOM SKULLE SÅ KLART SKRÄMMAS MED ETTUSENTVÅ GRADER, KAN INGEN GÖRA NÅT
  RÄTT I DEN HÄR GALAXEN LÄNGRE?
  Johan Vader: Ers höghet jGrglprfluf…

 15. 19
  Lars Kamél

  Om tio år, kanske Rockström är en av dem som varnar för de fruktansvärda konsekvenserna av den nya istid som då verkar vara på väg? Frågan är bara hur de ska kunna skylla den på människor?

 16. 20
  Daniel Wiklund

  Enligt Text-tv har en halv miljon klimatdemonstrerat i Madrid ikväll. Vet inte om man ska skratta eller gråta, vilket vansinne. När jag cyklade idag i Luleå träffade jag många som var ute och promenerade eller cyklade. Många glada människor, solen sken (fast knappt ovanför horisonten), svaga vindar och minus 5 grader. Så långt från klimatnödläge man kan komma. Man får ta till vara på dom fina stunderna, det är en viktig egenskap.

 17. 22
  Fredrik S

  Sören G #18

  Det är nog minst lika troligt att de landsteg för att de var sugna på vodka som avsaknad av is.

 18. 23
  Fredrik S

  Daniel Wiklund #20

  De får väl minska konsumtionen radikalt eller bygga några miljoner vindsnurror?

  Det är ju två dåliga alternativ men det kan nog gå hem hos dem fast merparten av demonstranterna har nog inga idéer alls.

 19. 24
  Lars Cornell

  #18 #22
  Jag har just anmält inslaget till Granskningsnämnden.

  Om Isbjörnar i Arktis

  Falskt påstående av arten politisk propaganda.
  Det är nog snarare så att isbjörnarna har goda levnadsförhållanden och har blivit för många.
  Det är givet, att om de utfordras av människor så tackar de inte nej till den möjligheten.
  Följande två bilder bevisar falskheten i det som sades i Rapport.

  http://www.aari.ru/resources/d0015/arctic/gif.en/2019/20191203.gif

  https://follow.mosaic-expedition.org
  -

 20. 25
  Lars Cornell

  #19 Lars Kamel

  Var bara lugn Lars, de kan.
  För länge sedan skrämdes domedagsprofeterna med skärselden. Den var minst 1000 grader varm.

  Men utvecklingen går framåt. Nutida domedagsprofeter som Rockström & co klarar av att skrämma skiten av halva befolkningen med bara en enda grad.
  .

 21. 26
  Ulf

  Tror många missförstått Rockström. Han är numera som åsnan mellan hötapparna. Vad är hans mål what’s make him tick? Som amerikanerna säger.
  Han vill förstås vara en ledare i den stora omställningen bestående av en ”underbar” teknisk utveckling där fossila bränsle försvinner och kanske få en staty någonstans så småningom. Ja då måste man fippla ihop ett hot som för korkade politiker kan låta trovärdigt så då kör man den fjantiga teorin om tipping points som naturligtvis är klart gångbart hos FN.
  Men nu kapas detta av Greta och galna ekofascister som vill istället ha en sovjetisk planekonomi som garanterar slut på ekonomisk tillväxt. Detta vet han leder till fattigdom och elände för världen det blir ingen teknisk utveckling utan bara karastrof. Det blir ingen staty utan snarare blir han förpassad till samma historiebok som Stalin och Mao. Det är minsann ingen lätt balansgång han har att gå. Min gissning är att det inte blir någon staty. Kan vi stoppa monstret han och alla andra Frankensteins skapat? Det är redan stoppat överallt utom i västeuropa. Med brasklappen att det kan återkomma i USA om Trump mot förmodan förlorar valet. Stoppa det i västeuropa blir tuffare med den här EU kommissionen som bl a vill döda svensk skogsindustri men det är en annan historia.

 22. 27
  Ulf

  När jag läser relaterade länkar så handlar en om Anna Wåhlin som i Maj blev attackerad i debatten av någon medlem i klimathots gestapo. Klarade hon sig helskinnad? Har hon kvar jobbet och anslagen? Är Hon belagd med yttrandeförbud? Har inte hört ett pip sedan attacken.

 23. 28
  Ulf

  Lite OT men världen borde fråga sig varför klimathotarna leder sina länder rakt ner i skiten emedan klimathotsskeptikerna gör succe. Vad vill folk helst ha? Elände och fattigdom eller välstånd?
  https://www.di.se/live/1430-tung-jobbstatistik-fran-usa-fa-snabbanalysen-direkt/
  Succe för Trumps ekonomiska politik i USA
  Även den i svenska medier så förtalade presidenten i Brasilien håller på att göra det omöjliga vända brasiliansk ekonomi. https://www.di.se/nyheter/svensk-optimism-i-brasilien-bolsonaro-lyfter-ekonomin/
  Speciellt kul att han kan fixa till pensionssystemet utan generalstrejk som hans kritiker Macron inte klarar av. Europas politiker har mycket att lära.

 24. 30
  Lars Gellerstad

  Här kommer julklappsboken som Klimatrealisterna bör ge till Rockström och Gretas spökskrivare.
  Den har titeln ”The Green Reich” och är skriven av en Belgisk PhD (Sorbonne) Drieu Godefridi. Den engelska versionen är bara en vecka gammal. Den handlar inte om fysik utan om Grönas strategi. Författaren menar att MP och liknande ALDRIG kan nå en demokratiskt majoritet. Deras strategy är därför en kringående rörelse där de utnyttjar EUs och FN’s bestämmelser och normer som inte är lagar men fungererar som ett överstatligt lagligt molntäcke. Godefridi ger exempel på ett antal gröna författares önskan om människans utrotning.
  Här två anmälningar av boken.

  I boken är invävd en 12 -årig pojkes liv i det CO2-förtunnade samhället. Det kan läsas som en ”saga” i svenska skolor om någon vågar. 150 sidor ett pris kring €10.

 25. 31
  Lars Gellerstad

  Här kommer julklappsboken som ni bör ge till «vänner» som Rockström och Gretas spökskrivare.
  Den har titeln « The Green Reich » och är skriven av en Belgisk PhD i filosofi (Sorbonne) Drieu Godefridi. Den engelska versionen är bara en vecka gammal. Den handlar inte om fysik utan om Grönas strategi. Författaren menar att MP och liknande ALDRIG kan nå en demokratiskt vald majoritet. Deras strategy är därför en kringgående rörelse där de utnyttjar EUs och FN’s bestämmelser och normer som inte är lagar men fungererar som ett överstatligt ”lagligt” molntäcke. Godefridi ger exempel på ett antal gröna författares önskan om människans utrotning.

  I boken är invävd en 12 -årig pojkes liv i det CO2-förtunnade samhället. De kan läsas som en « saga” i svenska skolor om någon vågar.
  150 sidor och ett pris kring €10.

  Här två anmälningar av boken:

Kommentarer inaktiverade.