Grönköpings veckoblad

Anders Brogren har länkat till en tänkvärd artikel i Grönköpings Veckoblad:

VÄXTHUSGASER I HISTORISK BELYSNING

Föredrag av hr trädgårdsmästare Hilbert Florin å Grönköpings Gille

Trägårdsmästare Florin
Hr Florin mitt bland växthusgaserna

Ärade åhörare!
I likhet med flertalet medborgare, icke minst alla Läspeskolans ideellt skolkande elever, har jag tagit djupt intryck av vetenskapens rön, att växthusgaserna ligger bakom den globala uppvärmningen.

Dela detta inlägg

21 reaktion på “Grönköpings veckoblad

 1. 1
  Robert Norling

  Läspeskolans skolkande elever ska återgå till skolböckerna.
  Behandlar vi barns önskningar och krav som jämställda med vuxnas, sviker vi vuxna vår plikt att ge vidare vår livserfarenheter.
  Barn har rätt och ska inte behandlas som vuxna.
  Finns ju en vuxenkonsensus om att barn inte ska kunna köpa en starköl, likväl att de inte är straffmyndiga.

 2. 2
  Fredrik S

  I verklighetens Grönköping säger klimatministern såhär angående ett par miljarder som ska slösas bort på klimatkliv, ladda hemmastöd, nattåg till kontinenten och vad det nu var:

  ”Våra satsningar gör att vi kan fortsätta att skydda klimatet och människors hälsa, sade Isabella Lövin ”

 3. 3
  eon

  Träden protesterar
  Mot de ökande utsläppen
  För en grönare värld
  Avskaffa koldioxiden

 4. 4
  Lasse

  Grönköping har flyttat till Åhus rapporterar P1 nu
  Vi ser hur havet stiger och ser trenden som oundviklig.
  https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_station.shtml?plot=50yr&id=120-022
  Vi vill endast se flytande hus som klarar 3 m vattenståndshöjning. Denna höjning har vår expert sett på kontinenten utmed Engelska kanalen och han förfärades hur snabbt det gick-på endast en kväll steg havet med flera decimeter och det lär vara på väg norrut. Gör er beredda!
  När Brexit skett så är det vi på kontinenten som får ta hand om allt som de tidigare tagit hand om säger Grönköpings EU och Vattenexpert herr vet stud Per Person.

 5. 5
  Ingemar Nordin Inläggsförfattare

  Är ni inte lite väl sarkastiska gentemot Grönköping? Trots allt ligger deras klimatpolitik och förståelse av de klimatvetenskapliga mekanismerna väl i paritet med Sveriges rödgröna regering uppbackad av L och C. :-)

 6. 6
  Rolf Mellberg

  OT Intressant på SpaceWeather.com idag!

  Jag vill påminna om att i högerkolumnen här på bloggen finns alltid en stor gul sol. Om du klickar på den kommer du till den intressanta siten Spaceweather.com dit jag ofta går in för att se om någon intressant är på gång. Idag dök det upp en ny ganska stor solfläck, tillhörande den utdöende cykel 24.

  Men ännu intressantare var att våra kära norrmän har sänt upp pulver av trimetyaluminium och av barium/strontium och på detta sätt åstadkommit ett häftigt ”fyverkeri”. De har alltså manipulerat norrskenet med extra stoff som orsakar speciella färger.
  Flera filmer hittar men på youtube med ”azure rocket”, t ex denna:
  https://www.youtube.com/watch?v=0b7EIdz4LzY

 7. 7
  Bernt O

  I Grönköping hade man knappast någon koldioxidtank i växthusen som BERIKAR luften ( upp mot 1000 ppm ger upp till 30 % större skörd och smakligare tomater t.ex.)
  I vår moderna tid ser jag att mina funderingar angående ventilation av den GIFTIGA koldioxiden i gårdagens tråd väckte något blandade reaktioner. De flesta som besöker den här bloggen ser väl ändå det djupt tragikomiska i det faktum att vi lever i en tid då LIVETS GAS behandlas som någontin giftigt och avskyvärt som med alla medel skall minskas, ventileras bort o.s.v.
  Samtalet väckte ochså min kamplust, vi kan gå till motattack mot sådan här smörja. VET FOLK om att de har så höga halter koldioxid i lungorna, att andningsreflexerna styrs av den avskyvärda koldioxiden ? Någonstans har jag också läst att vi hellre borde mäta vårt KOLDIOXIDTRYCK än vårt BLODTRYCK , att det är en säkrare indikator på vårt hälsotillstånd !

 8. 8
  Göran J

  Isabella Slangbella har skjutit sig i foten trots att hon tog ett klimatkliv. Nu kommer herr boträd åter att se till att de som har mest pengar får ytterligare tillskott i form av bidrag till solceller. Detta är en tröst till alla som köper solceller så dom kan köpa stearinljus de dagar som sollcellerna inte fungerar och det blir mörkt i stugorna säger han. Herr Liljeholm som stöper ljusen påpekade att många ljus blir det… Han tillägger vi ska till se att ni får ljus och värme under årets 6000 timmar som socellerna inte ger värme och ljus.

 9. 9
  Ivar Andersson

  #8 Göran J
  För säkerhets skull ska vi nog räkna med att det behövs stearinljus för minst 7000 timmar varvid Herr Liljeholm blir ännu rikare och inte behöver några subventioner :-)

 10. 10
  Fredrik S

  Klimatexperten Lövin sa nyss på SVT-Grönköping att de miljarder som ska slösas på klimatet ska göra resten av världen avundsjuka på oss.

  Känns som om man borde lämna skutan och invänta hur det ser ut nästa mandatperiod. Någonstans i resten av världen vore lämplig tillflykt.

 11. 11
  Fredrik S

  Göran J, Ivar Andersson #8,9

  Med så många ljushuvuden som det finns i MP så har de nog räknat på att det täcker upp för den mörka delen av dygnet.

 12. 12
  Anders

  Nu när Kung Bore med NO-kuling trycker ned den så uppseendeväckande varma (obs ironi) ishavsluften över hela Norrland med rekordmycket aprilsnö kvar, kanske vi kunde hoppas på en otidsenlig lövfällning i Riksdagen?! För mig räcker det dock att tre löv faller ;-) . De är, hur som helst, inte längre gröna…

 13. 13
  Alvar Nyrén

  Ber att få påminna om att vad som kan se ut som ett ljushuvud kan vara dess motsats då det brinner i pallet understundom.

 14. 14
  Håkan Bergman

  Man undrar vad framtiden ska tänka om alla laddstolpar som kommer att stå och förfalla? Vore politikerna det minsta seriösa skulle man väl till att börja med spika en standard för batterier och laddare, nu verkar det vara rena djungeln.

 15. 15
  Lars Cornell

  I min hemstad Västervik har man beslutat att sjösätta fler Aquavillor.
  Om havshöjningen då inte blir som SMHI tänkt kan även de som tänkt fel få rätt.

 16. 16
  Lars Cornell

  #14 H.B. Tänker du rätt? Standard hindrar fritt tänkande och utveckling. Med ”standard” skulle vi nu haft likström, tum och fot, pund, kaffekopp grädde och lax högst fem dagar i veckan.

 17. 17
  Håkan Bergman

  Lars C. #16
  När det gäller infrastruktur är det rätt praktiskt med standarder. Tåg är ett bra exempel på hur man kan röra till det. Mycket går att fixa med teknik, flerströmslok och lok som klarar olika signalsystem, men t.ex dom sovvagnar SJ kör med kommer aldrig att gå till Bryssel, till det är dom för breda. T.o.m. X2000 överskrider lastprofilen nere på kontinenten.

 18. 18
  Peter N

  #16 Lars
  Standarder är bra och en förutsättning för utveckling på bred front. Antingen arbetas standarden fram i en kommite (kan ta lång tid) eller så blir en framgångsrik metod eller konstruktion till en de facto standard.
  Sen kommer utmaningen som du Lars påtalar. En etablerad standar kan bromsar vidare utveckling. Så det gäller att arbeta eller producera enligt standarden samtidigt som ett systematiskt arbete bör genomföras för att antingen utveckla standarden eller ersätta den.

 19. 19
  Fredrik S

  Håkan Bergman, #17

  Det finns väl få nattåg överhuvudtaget på kontinenten numera. Och inga svenska EU-parlamentariker skulle väl besvära sig med att svettas på tåget när de reser till och från Bryssel.

  För övrigt har jag aldrig förstått varför man måste styra järnvägsinvesteringarna mot konkurrens med flyget istället för den minst 30 gånger större vägtrafiken.

 20. 20
  Fredrik S

  Håkan, #17

  Undrar vad det är för vagnar de tänkt köra på nattågen?

 21. 21
  Håkan Bergman

  Man skulle ju komma långt om laddarna hade en standardiserad kontakt, laddkurvan för respektive batteri kan ju styras av en enkel logikkrets, batteriet skakar hand med laddaren och talar hur det ska laddas.
  Fredrik S
  Snälltåget kör vad jag vet nattåg till Berlin med gamla svenska vagnar från 60-talet, men dom har knappast nåt överskott på såna vagnar. Det behövs nog nytt vagnsmaterial, men vem är beredd att betala, förutom vi skattebetalare. Men som sagt, det vore bättre att satsa på bekväm och tillförlitlig lokal- och regional-trafik, det finns ju fler skäl än klimatet att minska på biltrafiken i storstäderna.

Kommentarer inaktiverade.