Gott Nytt År


Det är ju lite ute med raketer och smällare nu för tiden. Folk klagar. Vad sägs om att istället pynta sitt hus med ljus i synk med musiken?

GOTT NYTT KLIMATÅR, önskar
Redaktionen

Dela detta inlägg

28 reaktion på “Gott Nytt År

 1. 1
  Bernt Ekholm

  GOTT NYTT ÅR!

  Tack för det gångna året med många intressanta artiklar och inlägg.
  Med önskan om en mer balanserad klimat rapportering från medias sida önskar jag Er alla en god fortsättning.

  Bernt

 2. 3
  Håkan Bergman

  Om nån granne spränger huset i luften har denne min fulla förståelse och sympati. Tacka vet jag bruset från en motorväg, dunket från ett tåg eller dånet från ett jetplan, då känner jag mig trygg och lugn.

 3. 4
  Kristian Fredriksson

  #1 Sören G.

  Bill Nye är uppenbarligen en antidemokratisk hatpredikant, men det är väl ändå tur att de tillåter hatretorik i USA så att det fria ordet har åtminstone ett land där det kan överleva. I det här fallet är det ju faktiskt på gränsen till uppvigling mot människor som man inte delar åsikter med. Nu är det de värst utsatta människorna i USA som blir mål för hatet igen. Hillary såg ”The basket of deplorables” som sina fiender och Bill Nye ser ” Hillbilies” som sina. Han uppmanar ju faktiskt till att skada de otrogna ekonomiskt och det kan ju vara lika illa som att uppmana till att prygla dem gissar jag. I synnerhet då de redan är mycket fattiga och i många fall utslagna. Han är verkligen på gränsen nu. Han är en grym och föraktfull människa. Han skämmer ut ingenjörerna på samma sätt som George Sorel en gång gjorde det. Jag hade önskat att ingenjörerna markerade att de är demokrater så att inte yrket får dåligt rykte. Varför inte en #Engineers for democracy- kampanj eller en #Engineers for Human rights- kampanj. Det är bara filosofer som har ställt till det värre när det gäller demokratin som jag uppfattar det. Vilken orsaken är vet jag inte. (Jag har själv civilingenjörsutbildning så jag är bekymrad)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Hillbilly

 4. 6
  Håkan Bergman

  Folk som bär fluga bör spärras in. Det är illa nog med slips, varför göra det ännu värre?
  #Hillbillies for freedom

 5. 7
  Sören G

  Jag skriver just på något i ett annat sammanhang som jag tycker passar in på klimathots-narrativet.
  ”Religion är ett pragmatiskt försök att ingripa i det som ligger bortom människans förmåga. Därför har man satt upp tjurhorn, byggt kyrkor, tänt ljus, d.v.s. tillverkning av ting. Det är tillverkning som utnyttjar kända teknologier för att på ett godtyckligt sätt försöka lösa olösliga problem. Detta har också utnyttjats av de som besitter makten för att ingripa och befästa sin makt ”

 6. 8
  Peter Stilbs

  Jag tror jag såg en hyllningsfilm till denne Nye, som ska rädda världen, bland menyrutorna på Netflix.

  Illa. De är inte ensamma. Även övriga kanalbolag som Viasat och Canal Digital kör med enbart selektivt propagandaurval bland dokumentärer, och till och med bland ”humorn” (nästan enbart standuppare på vänsterkanten).

 7. 9
  Peter F

  Bill Nye är verkligen den komiker han ger sig ut för att vara,,,,moohaaaa

 8. 11
  Lasse

  #5 Tucker Carlson är verkligen irriterande! På ett helt oemotståndligt sätt.
  Han ställer en relevant fråga. Hur stor del av det som kallas uppvärmningen står vi människor bakom och hur stor del är naturlig. Får svävande svar. Det är väl detta svävande som ger utrymme för skeptiker och som visar de säkras osäkerhet. Är de inte nyfikna på svaret?

 9. 14
  Håkan Bergman

  Thomas P #12
  Ja, kul att se att det finns kreativa protester mot galenskapen. Det är nördarna som ger hopp för framtiden.

 10. 15
  Peter Lindkvist

  Kanalbolagens dokumentärer har verkligen ”valt sida”. Netflix erbjuder t ex 10 avsnitt i en serie kallad The Universe. Där låter man fysikern Neil DeGrass Tyson guida oss genom den svindlande världsrymden, ner på jorden, besöka olika biotoper, djurarter, glädjas, förundras – för att i sista avsnittet förkunna att allt detta är hotat av mänsklig uppvärmning. Man får känslan att hela serien producerats med detta som syfte. Vilken satsning. Vem kan ha valt att finansiera detta?

 11. 16
  sibbe

  Peter:
  Det här håller dom på med i tyska TV kanalerna redan i ett större antal år. Värst är nog de s.k. fria TVsändare som – konstigt nog – har spelfilmer om kölden och isfaran som huvudrubrik, naturligtvis med hänvisning till att det blir kallare på grund av den globala uppvärmningen. Det är väl enklare att gå ut med kameran nu i sin stuga vid en av de stora sjöarna och filma och sälja det som den globala uppvärmningen än att vänta på den stora värmeböljan…
  Våra medier tror nog på sånt!
  Gott nytt år!!!!

 12. 17
  LarsG

  #15, Håller med Peter, en ganska bra serie som även tar med Vetenskapens kärna, ”alltid kritiskt granska och ifrågasätta” Detta verkar visserligen vara glömt till sista avsnittet gällande hotet om mänsklig uppvärmning

 13. 19
  Lasse

  #18
  Det är svårt att värja sig från den miss- information som råder.
  https://www.ucsusa.org/global_warming/regional_information/northeastern-states.html#.WkkSWjdG2Ul
  Ang ev acceleration se#10 ovan.
  Ang väder så undvik alkohol på Times square på nyårsnatten-det blir kallt! -12 grader Celsius väntas.
  ”Så kallt har det inte varit någon nyårsnatt i staden sedan 1962. Enda gången det uppmäts kallare temperaturer på nyårsnatten var 1917, då termometern visade minus 17 grader under nollstrecket. ”

  Det är väl mer en omtanke om struparna än om svårigheten att hålla drycken flytande. Gott nytt år.

 14. 20
  Olav Gjelten

  Tusen tack till vännerna på Klimatupplysningen för fin läsning under 2017. Önskar er ett gott nytt år med förhoppning om att Peak Green äntligen nåtts och att vetenskapens seger över dogmmatiken så småningom blir verklighet.

 15. 26
  Håkan Bergman

  Nu är vi ikapp! Har ett sånt där riktigt anarkifyrverkeri i en park en bit bort, det skjuts hej vilt varje nyår, har nästan blivit lite av en lokal attraktion. Turligt nog har jag tre långa loftgångshus mellan mig och parken så det är riskfritt att stå på balkongen och beskåda spektaklet, jag misstänker att det där med att sikta pjäserna är lite si och så, men tjusigt är det, grannarna under är yngre, jag bor i ett pensionärsgetto, och nyinflyttade och gick loss under showen.

 16. 28
  Göran Gustafsson

  I dagens SvD repriseras Jenny Stiernstedts artikel från 30/11: ”Här är argumenten som tystar klimatskeptikerna”.

  Hon har i sanning en avundsvärd sits, att först presentera motståndarsidans ”argument” och sedan ”bemöta” dem. Helt oemotsagd. Vore inte detta något för Pressens opinionsnämnd?

Kommentarer inaktiverade.