Yxan går i Australien

 • PUBLIC servants are drawing up plans to collapse 33 climate change schemes run by seven departments and eight agencies into just three bodies run by two departments under a substantial rewrite of the administration of carbon abatement schemes under the Coalition.

Detta står nu att läsa i The Australian. Och på JoNova’s blogg.

Ja, och Tim Flannery och Will Steffen (Johan Rockströms främsta referenskälla) i The Climate Commission får väl återgå till att undervisa i katedern igen…

Dela detta inlägg

21 reaktion på “Yxan går i Australien

 1. 6
  Ann L-H

  bom – ett litet gäng MODIGA journalister som tar täten, sen kommer de lite ”lätt och lagom”-skeptiska, som känner att vinden kommer att vända och snart kommer alla ut. Det gäller ju att rädda sitt skinn!

 2. 10
  Sören G

  #7 Men så får Ralf Döscher på SMHI uttala sig om att det senaste decenniet har varit det varmaste, och att man inte kan uttala sig om ”ett enstaka år” av återhämtning av istäcket. Dock medger han att temperaturökningen har avstannat under några år men att detta kan förklaras med att ”värmen gömmer sig i havet”.

 3. 11
  ThomasJ

  Ja, det är verkligen good news from Oz! Bara att stilla(?) hoppas på att detta sprids världen över…!
  Men ph**n tro’t vad gäller Norra Nordkorea… suck! Här planeras en typ av fee-in-tarif enligt idag prublicerat material från ‘regeringen’ (läs: Centristerna)…  Länk:
   
  http://www.regeringen.se/sb/d/17742/a/223350
   
  Arma Land!
   
  Mvh/TJ

 4. 14
  Holmfrid

  Ja, då kan Salby återupprättas och  få tillbaka jobbet i Australien.

 5. 15
  Ingemar Nordin

  Australien är att gratulera till utgånget i ett val som till största delen handlade om just koldioxidskatten. Det blev en folkomröstning om huruvida man skulle fortsätta med samma galna klimatpolitik eller inte. Jag önskar att vårt nästa svenska val skulle handla om samma fråga.

 6. 16
  bom

  David Rose och Nigel Farage kommer kanske att rädda oss. Gå till Bishop Hill och se sex minuter från EUparlamentet. Nigel F visar Arktiska iskartorna för de två senaste åren för Barosso och angriper den gröna politiken. Barroso är usel på engelska och osammanhängande – han drar till med hela 99% av vetenskapsmännen nu. Vi låter oss styras av rena dumskallar. Verhofstet visar sig också vara en dumbom. Kanske skall UK ge Farague makten och bringa vår räddning?

 7. 19
  ThomasJ

  bom #16 igen; ok, hittade BHs inlägg, tack för tipset!  :-D
   
  Mvh/TJ

 8. 20
  ThomasJ

  Undrar ‘bara lite’… ;)  när yxan börjar gå i ‘Deutschland’ – där, som bekant prof Schellenhuber inte bara är PIK-chef + Merkels ‘rådgivare’ + Volvo-pris-mottagare +++ (jo, för böfvelen, i co-op med bl.a. Världsbanken, +4 grader!!, och, inte minst, MunichRe)… väldans trovärdig… hmmm  :roll:
   
  Länk till videos:
   
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zIUwtbEpdYw
   
  So was ein Scheiss…-typ, etCons.
   
  Mvh/TJ

 9. 21
  bom

  #18 Slabadang gav den i nästa tråd – så då är det väl fixat? Där han beskriver ”Barrosos tuppjuck”! :-)

Kommentarer inaktiverade.