Konkurser väntar i vindkraftsbranschen

Vindkraftsbranschen och LRF gör allt vad man kan för att med mördande reklam sälja andelar eller hela vindkraftverk till kommuner, kooperativ, lantbrukare och intet ont anande privatpersoner. Lobbyorganisationen Svensk Vindenergi understödjer med att smörja politiker och media medan LRF:s konsulter lydigt repeterar dogmerna. Vem tar ansvaret för de råd man ger? Kom och köp konserverad gröt!

Läs min och Björn Törnvalls nya artikel på Newsmill

Kommentera gärna!

 

Dela detta inlägg

17 reaktion på “Konkurser väntar i vindkraftsbranschen

 1. 2
  AOH

  Rikard Lund # 1

  ”….  Vindkraften kommer att bli en viktig del av framtiden, säger Eriksson innan han går upp på scenen för att välkomna den före detta tv-meteorologen Pär Holmgren som under dagen höll flera seminarier om klimatfrågor.
   
   
  Självklart skall du skratta bl.a med tanke på  att Pär H. säkert bidrog till att ”blåsa vind i debatten”   
   
  Pär H. berättar kanske att växthuseffekten om 200 år  kommer att göra VK  lönsam med tanke på vad Lennart Bengtsson nämnde i en annan inlaga ” 
   
  ”…… Det är givetvis inget problem idag  ( växthuseffekten ) och knappast om 25 år heller men det kan komma att bli ett problem om 100 eller 200 år. Det är här som forskningen är osäker….”
   
   
   ( SMILEY ) 

 2. 3
  Ingvar Engelbrecht

  Verkligheten drabbar politiska drömmar med full kraft! Så går det när man sitter på molnfri höjd och fattar beslut.
  Eller som William M. Briggs formulerat det
  ”Love of Theory is the Root of all Evil” och som Bill Whittle presenterat på PJTV
   
   

 3. 6
  Magda

  Snacka om att kommentarerna på den här webbplatsen visar kärleken till ordbajseri, fantasiförmåga, selektivt urval av information och en till stora delar ovetenskaplig hållning.
  Med ”vänner” som er behöver inte ”The Climate Scam” några fiender. 

  Vetenskap handlar inte om att tycka utan om att förutsättningslöst undersöka verkligheten och utmana sina teser. Något man inte kan om lever med skygglapparna på för jämnan.

  En liten vink: Man har inte ”rätt” i sakfrågan för att person Bs argumentation har brister. Att ständigt fokusera på motståndarna döljer inte det faktum att man inte har något att komma med. Snarare är det tvärtom. Tack för att ni spar mig tid!

 4. 7
  Gunnar Strandell

  Labbibia #5
  För mig ser det ut som en försöksballong från miljöavdelningen.
  Men det finns en sanning i påståendet som bygger på att vi skulle kunna utnyttja vägarna mer effektivt genom att fördela transporter och resor bättre över dygnet.
  Här leder järnvägen stort med stålpendel på natten och människor på dagen. 

  Med svart  fredagshumor kan man se det som en försöksballong för slutsteget: ”Stockholmarna är för många – var fjärde ska bort!” :D 
   

 5. 9
  Gunnar Strandell

  Labbibibia #8

  Var inte för säker.
  I Norrköping lider vi forfarande av sviterna från Fälldins utflyttning av statliga verk:
  – Man törs inte berätta var man bor bär det är dåligt väder.
  – Detaljplanen har ett fängelse i tätorten. Nära till centrum för fångarna , men grannarna är inte lika glada.
  – Kommunen har dragkamp med Linköping om flygplatsen
  – Fritidsskeppare är irriterade över alla påbud.

  Till sist vill ättlingarna (1000 st) som pendlar till jobb i födelsestaden ha snabbtåg för 400 000 kr per år och person. 

  Nästa gång kan det drabba en kommun nära dig! ;-D 

    

 6. 10
  Ingvar Engelbrecht

  Jag undrar om detta inte är ett sätt för Trafikverket att visa för politiker vad den nuvarande så kallade ”miljöpolitiken” leder till. Det svärs nog duktigt bland vissa politiker efter den artikeln. Det slår ju direkt tillbaka på den sk ”miljöpolitiken” som enögt fokuserar på koldioxidutsläpp.

 7. 12
  Börje. S

  #6
   
  Nu har du uttalat dig om t ex Pehr Björnboms, Peter Stilbs och Ingemar Nordins vetenskapliga hållning. Den föll dig inte på läppen verkar det som.

  Då kan vi väl få se ett prov på DIN vetenskapliga hållning, så vi vet vad vi ska rätta oss efter?

  Eller menar du att ditt inlägg var ett prov på den? 

 8. 13
  Pehr Björnbom

  Magda #6,
   
  Som dagansvarig moderator borde jag egentligen ta bort din kommentar eftersom den är ett kollektivt personangrepp och därför bryter mot reglerna.
   
  Men jag låter den stå kvar som ett varnande exempel, tills vidare …
   

 9. 14
  Håkan Bergman

  Gunnar S #7
  ”Här leder järnvägen stort med stålpendel på natten och människor på dagen. ”
  Jaha, var hittar du den pralinen?
  Ska det vara så svårt för politiker, och nu också tjänstemän på Trv, att fatta att vi visst satsar på järnvägen, och satsar där folk bor och man kan förväntas få utdelning på satsningarna? Visst fan, bor väl en massa center- och miljö-partister i Sumpan, varför måste ni bygga just här, kan ni inte bygga nånstans där det inte stör, typ bottniabanan.
  http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Stockholm/

 10. 15
  Gunnar Strandell

  Håkan Bergman #14

  Jag menade inget politiskt, utan ville bra peka på att vårt vägnät har ledig kpacitet under natten, men att det inte gäller för stambanan.

  Det är ett praktiskt problem om man vill flytta gods från väg till järnväg samtidigt som godsmängderna ökar med ökad befolkning och ökat välstånd.

Kommentarer inaktiverade.