Nytt på TCS: Bims syn på saken

Men, ursäkta, Riksrevisionen är på den här punkten, om jag får säga det, lite dum...

Idag lanserar vi ett nytt ansikte här på TCS. Nej, inte Andreas Carlgren. Han är ju en gammal bekant. Jag menar mannen som tecknat Carlgren, Bim. Om ni gillar stilen så lovar jag att det blir ett återkommande inslag. Vem vill ni i så fall se avporträtterad?

PS Andreas Carlgren är idag aktuell på SvD.

Dela detta inlägg

11 reaktion på “Nytt på TCS: Bims syn på saken

 1. 2
  L

  Bra teckning av Carlgren, lite för snäll möjligen. En som man tror kan bli tecknarnas nya favorit är Håkan Juholt, kanske något att öva på?

 2. 3
  bom

  Jag var något elak om MSM i morse men det var för återhållsamt. LillPravda har hunnit med två löp idag.
   
  1. Japan värre än Tschernobyl
   
  2. Juholts raketresultat
   
  Tvåan är förmodligen värre än Japan också? :-)

 3. 4
  Uffeb

  Bra teckning, i övrigt ganska fjantigt och populistiskt om jag får säga min mening om att nämna kärnkraftsproblemen i Japan i samma andetag som Juholt och Socialdemokraterna. Milt uttryckt.

  …och helt OT
  Annars är jag lite orolig för vad som hänt med vår tidigare kärnkraftsguru Gunnar Littmarck. Är han sjuk eller har han råkat ut för någon arbetsplatsolycka? Någon som vet?

  Om Gunnar fortfarande är vid god hälsa så skulle det passa med en teckning av honom som motvikt till Andreas Carlgrén. Och jag hoppas att han är vid god hälsa och bara tillfälligt passiv på sin och den här bloggen. Jag hade naturligtvis kunnat ha frågat Gunnar själv på hans egen blogg, men jag såg att MB redan gjort det.

 4. 5
  Ingemar

  Maggie, jättebra! Låt oss använda oss mer av våra inhemska tecknande vänner. Josh är bra, men han används ju överallt.

  Bims teckning ovan är på pricken. Mer sådant! (Dessutom är ju Bim och jag gamla uppfinnarkompisar; glöm inte Bims innovativa Piggelin, och mitt egen – något mindre innovativa – upptäckande av nya användningsområden för torrsbollen! :-))

  kalle Strokirk (länk se ovan #1) har flera bra teckningar, se t.ex.

  http://www.kallestrokirk.se/11feb19.htm

  och

  http://www.kallestrokirk.se/11feb25.htm

  Kalle, får vi använda dina klimatrelaterade teckningar på TCS?

 5. 7
  Jan-Erik S.

  Frågade min 13-åriga dotter om hon kände igen personen ifråga.
  ”Hmm—ser ut som en gammal tant” tyckte hon :-)

 6. 8
  Bim

  Jan-Erik S.
  Haha! Håller faktiskt med din dotter. :D
  Av barn får man reda på sanningen.

 7. 9
  Jan-Erik S.

  Jag tycker oxo hon påminner om en äldre dam med
  ”klimateribesvär” :-)
  Obs stavningen.

Kommentarer inaktiverade.