Politiskt korrekt Julhälsning till er alla

Please accept with no obligation, implied or implicit, my best wishes for an environmentally conscious, socially responsible, low-stress, non-addictive, gender-neutral celebration of the winter solstice holiday, practiced within the most enjoyable traditions of the religious persuasion of your choice, or secular practices of your choice, with respect for the religious/secular persuasion and/or traditions of others, or their choice not to practice  religious or secular traditions at all. I also wish you a fiscally successful, personally fulfilling and medically uncomplicated recognition of the onset of the generally accepted calendar year 2011, but not without due respect for the calendars of choice of other cultures whose contributions to society have helped make Sweden great. Not to imply that Sweden is necessarily greater than any other country nor the only country in the World. Also, this wish is made without regard to the race, creed, color, age, physical ability, religious faith or sexual preference of the wishee.

Dela detta inlägg

55 reaktion på “Politiskt korrekt Julhälsning till er alla

 1. 2
  Mats

  Jultomten verkar inte orolig för den ständigt ökande uppvärmningen av våra hav land etc – han verkar upptagen med att njuta av Julen….här i Nacka har vi härligt ”Norrlands” vinter väder – kallt och torrt – lite fukt i luften och lite skrapa rutor.

  Under Julen bör vi vara extra snälla med varandra och linda in alla eventuellt synpunkter på kommentarer i detta forum…….en ödmjuk inställning till termodynamiken och tillhörande klimat-utveckling kan vara befogad för alla….

 2. 3
  Bertel

  Börjar med att önska dig GOD JUL  till(the master of realism), och ser framemot att träffa dig vid vår sammankomst.

  Ps.Det kommer mera.Ds

 3. 4
  Bertel

  Gunnar L  # !

  Önskar GOD JUL till dig som med dina tankar förför oss som tomten förför små barn.  ;)

  Ps.Vi ses väl i januari på träffen?Ds

 4. 5
  Osynlige Mannen

  som rote arme fraktion fastslog är det borgerligt att använda sig av inledande versal samt kommatering budskapet från peter stilbs är dessutom skrivet på engelska vilket är ett kolonialistiskt imperialistiskt språk vi ser här tydliga bevis på att peter stilbs i själva verket ingår i den fascistimperialistiska konspirationen som syftar till att förtrycka arbetarklassen och tredje världen som representant för den intellektuella eliten känner jag mig djupt kränkt å de förtryckta massornas vägnar och kommer omgående göra en anmälan till diskrimineringsombudsmannen

  Till alla er andra önskar jag en God Jul och ett Gott Nytt År!
    

 5. 6
  Bertel

  Osynlige Mannen # 5

  God Jul till dig ”Mannen”och till de icke imperailistiska tomtenissarna i det gröna.  :) 

 6. 8
  Olaus Petri

  Skall försöka ta familjen från västkusten till Stockholm med bil. Får se om jag firar jul på en Rasta eller om jag når ända fram.  :-) I värsta fall får jag väl muta en trucker att klä sig i tomtedräkten och skägget som följer med på resan.
   
  God Jul önskas samtliga

 7. 9
  Bäckström

  Hurru Ingvar!
  Är du på Kanarieholmarna?
  Jag och vi andra tycker att du är osolidarisk och liksom smiter från det bistra klimatet här hemma.
  Du och Al Gore tycks leva under andra förhållanden än vi andra stackare.
  ;)

 8. 10
  Bim

  God Jul Peter S och alla ni andra.
   Låt snällheten råda över jul, samla krafter, träna lite lätt, käka lite anabola. Det är ju bara några dagar… Släpp sedan loss och låt Slabadang leda ett ordentligt ordfyrverkeri under nyår så vi kan få ett slut på på denna iskalla globala uppvärmnmingen en gång för alla. Skulle vara kul att få vara med på ert möte men tyvärr låter det sig inte göras. Skulle vara roligt att se alla för mig anonyma ansikten. Speciellt nyfiken är jag på Slabadang, denne humoristiske, slagfärdige ordekvilibrist med, som jag tror,  ett hjärta som klappar för ärligheten och rättvisan. Stå på allihop ni är en go samling som förgyller mina dagar.

 9. 11
  Ingvar Engelbrecht

  Bäckström #9
  Joru!  Har varit här i 16 månader nu och trivs utmärkt. Har fått nog av kyla vid 72 års ålder. Om jag är ute när det är under 6 grader får jag vita fingrar. Har varit i Sverige några vändor men inte för ofta.
  Osolidarisk?
  Näe, realist. Skall väl köpa nåt här innan det blir för sent. Dvs när istiden kommer. Kanske det blir åt barnen eller barnbarnen men ändå.

 10. 12
  Bäckström

  Ingvar
  Då är du en sån däringa klimatflykting som Bojsan med flera brukar skriva om alltså?
  :)

 11. 14
  Bäckström

  Bim
  Fan va coolt!
  Jag spelade själv i storband vid yngre år, fast Duke Elington är ju bäst i den schangern tycker i alla fall jag.

 12. 16
  Bim

  Kul Bäckström!!!
  Har själv spelat trummor och var med ett tag i ett storband som ABF anordnade.
  Men det var länge, länge sedan.

 13. 17
  ThomasJ

  Jultomteglögg.. nedranns bra! Tack Peter! :)

  För alla intresserade/fascinerade av ‘omöjligheter’ rekommenderas en titt på nedan:

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=RobaJKGMMiE

  N.B. det är ett klipp från den mkt populära tyska TV-serien ”Wetten Dass”, (på tyska oxo…, sorry) och naturligtvis med visst reklammässigt innehåll.

  Är säker på att Rupert intog glöggen (Gluehwein) i efterhand… :-D

  EN GOD JUL tillönskas Er Alla!

  ThomasJ

 14. 18
  Lena Krantz

   
  Så det passar ju finfint med önskning och bild.

  :-D

  jólanótt
  Ég hlakka til jólanna
   
  Den riktiga julenatten är inatt.

 15. 22
  Bäckström

  Bertel
  Norah Jones är mysig
  Jag åker gärna iväg med henne :)
   

 16. 23
  Gunnar Littmarck

  God Jul alla och vi ses i januari, men jag lovar att jag hellre skulle leka med Ingvar då…. Kyla och mörker gör mig allt mer arg med åren, det värsta är att man kan välja, som Ingvar gjort…
   
  Inte kul att meka i -26 så köra 56mil till stan i natt…fyfan… jag skulle hellre segla en tur runt Kanarieöarna..  kanske bara cykla en tur längs stranden vore o.k.
   
  Vad anser du om oss Lena, är vi inte korkade (inte du som har unga barn, men jag?)

 17. 24
  Gunnar Littmarck

  Förresten kom jag på en räkneuppgift för Gunbo Anders L. och Uffeb.
   
  Vad blir medeltemperaturen om den ena ytan är -26C och den andra +26C utifrån jordens strålningsbalans (vilket är det enda som räknas vad gäller det vetenskapligt avvisade CO2-hotet)
   
  Eller hur Thomas? (God Jul på dig med…)

 18. 25
  Bäckström

  God Jul!
  till alla forumister! Inklusive Thomas och Gunbo och alla andra som inte alltid delar åsikter med mig :)
   
  /Bäckström
   

 19. 26
  Börje

  Tack   Bim 13  Jag hade nästan glömt, hur mycket duktigt folk det fanns förr.  Har allt blivi sämre nuförtiden, är det något  co2 fel ??

 20. 29
  pekke

  God Jul !
  Tomtefärgen får jag tyvärr icke använda för än juldagen.
  *<:-)    (tomtesmiley)

 21. 30
  ThomasJ

  Rosenhane #27: Lovely! :)
  When will any-/somebody cho-cho Andreas C. + Maud O. home?

  Mvh/TJ

 22. 32
  Iven

  En politiskt korrekt julhälsning borde nog framföras till alla i vårt s.k. mångkulturella samhälle,  oavsett eventuell religiös tro eller brist på sådan, med andra ord:

  Till såväl kreationister som agnostiker och ateister, (eftersom alla förmodligen gärna vill fira julhelgen. Många då som Kristi födelsedag, andra som midvinterblod eller romarnas solgudfest, allt efter tycke och personlig övertygelse.

  Därför vill också jag önska er alla, som berikar denna blogg med sina på olika sätt begåvade inlägg, men framför allt Maggie och  herr Crusell,  en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
  Iven

 23. 38
  Gunnar Littmarck

  Jag har typ 20kg att slå in och rimma till, kommer jag iväg före fyra är det O.K
   
  Vad säger Lena Krantz, Gunbo Uffeb, L Bertel Iven Pekke Bäckström ThomasJ och alla andra om denna... halvsjuka, men vi är nog det…
   
  Detta du min gode maggie har du inga minnen till, ty du var knappt född… eller?
  GOJULGOJUL!
   

 24. 39
  Bertel

  Gunnar L

  Ta sikte på L,s distinkta språk, så är du klar på en kvart och kan frigöra dina tankar mot framtidens energiformer som rimmar med samtiden och lyssna samtidigt på lite maskulin, känslofylld, sensuell nattmusik för den ensamme själen i vintermörker där gammal är äldst och vakrast.   :)

  http://www.youtube.com/watch?v=RZCZ1tbLw6s&feature=fvw

  Hyvää Joulua!!!!

 25. 40
  Gunnar Littmarck

  Bertel…. L har försökt lära mig,,,, men jag är en obildbar pladdergubbe, vill egentligen inte ta mig på allvar,,, men givetvis skulle jag uttrycka mig helt annorlunda med en klar målsättning…. nu vet jag inte vad jag vill, bara att alla ska se att mänskligheten aldrig haft så stora resurser att låta alla förverkliga sig och bli bekräftade utan att det går ut över andra, djur eller natur… vi förbrukar max en miljondel av Tellus resurer… egentligen mindre men då blir det kosmologifilosofi… vi fortsätter spela rock…………. men vi håller på att dö—
   
  Mens jag proggar…. tänk jag gillade mycket av musiken och även superpajasen Wies texter……. Jag tror inte att jag skäms för det, på den tiden var jag extremkapitalist… liv and let die…

 26. 41
  Bertel

  Gunnar L

  Inget fel med progg, endast vägen till lyckans utopi är som skiljer. Förgyller midvinternatten med lite egoistiska toner som motvikt och fortsätter med att pynta julgranen.
  http://www.youtube.com/watch?v=GC5E8ie2pdM
  Spelar låten oftast med hög volym när jag damsuger och hon visar att förutnämda, gammal är äldst, stämmer med tillägg, woooow!!

 27. 43
  Esko Polvi

  God Jul
  Hauskaa Joulua
  Merry Christmas
  from Pittsburgh, Pennsylvania!
  (Carl # 42 Lets Go Penquins Lets Go!)

 28. 44
  Ann L-H

  Peter, Maggie, Ingemar och ALLA andra som på denna blogg piggar upp vardagen med nya intressanta tankar önskas
  GOD JUL.
  Med förhoppning om ännu ett GOTT och innehållsrikt NYTT klimatvetenskaps ÅR.
  Ann L-H från en otroligt vacker men isande kall Bohuskust. 

 29. 47
  Bim

  Gunnar!
  Köp en matberedare till allihop så har jag ett rimm som du får alldeles gratis:

  Med denna apparaten
  kan ni finfördela maten
  Den hackar hit och dit
  tills allting smakar skit
  så man kan lika gärna
  käka med baken. :D

 30. Pingback: Seasons Greetings – via Maggie’s Blog « NoFrakkingConsensus

 31. Pingback: City Scope’s best wishes for an enjoyable celebration of the winter solstice holiday | Ian's City Scope Blog

 32. 49
  Ingemar

  Lysande Peter S!
  Din julhälsning når nu ut över världen. Undrar när den kommer att publiceras i MSM på fullt allvar :-)

 33. 50
  Peter Stilbs

  Huga – jag fick hälsningen från en kollega i Australien, som fått den av någon annan – sen ändrade jag bara Australia till Sweden, och ”summer solstice” till ”winter solstice”.

  Vet faktiskt inte vem som författade den… bra i allafall

 34. 51
  ThomasJ

  Peter S.#52: F’låt mig! Jag tog din fenomenalt välformulerade text och skickade den till bl.a. Bob Carter – ‘downunder’.

  Gött Fortsätt!  :-D

  Mvh/TJ

 35. 52
  ThomasJ

  #53, forts.:  Måhända (hoppas… ;) ) utvecklas texten till en, typ (sorry), världshit. Why not?

  Mvh/TJ

Kommentarer inaktiverade.