Intressant formulering

Cherry-picking? Ja, lite grann, kanske, men ändå anmärkningsvärt att man på SvD tillåts formulera sig på detta vis.

Det ”olyckliga” citatet härstammar från en kort artikel som handlar om att Volvos koncernchef Leif Johansson är kritisk till utsläppstak.

Dela detta inlägg

8 reaktion på “Intressant formulering

 1. 1
  S. Andersson

  Nej, så får man då verkligen inte uttala sig, ens i Svenska Dagbladet. Den skyldige har emellertid identifierats och kommer att avrättas å tidningens bakgård, medelst nackskott, i morgon bitti kl 05:00.
   
  Hälsningar
   
  Klimatministeriet, avd för handhavande av klimatskeptiker.

 2. 5
  L

  Jag reagerade också när jag läste om Volvo-chefen. En sann journalist hade knappast darrat på manschetten och istället skrivit om lastbilars ohyggliga utsläpp för att vi ska få importerat flaskvatten…
   
  Men Olaus Petris länk visar att det fortfarande finns politiskt korrekta som avslöjar att litteraturpristagaren minsann är nyliberal. Och det är förfärligt i  ”Ett Sverige där den nyliberala retoriken framstår som allt mer rumsren, där verkliga ideologiska spörsmål oupphörligt blandas bort och döljs bakom allt mer medieskickliga retoriska vändningar i en högerpolitisk argumentationsteknik.”

  Verkliga ideologiska spörsmål? Fanns såna i valrörelsen…???

 3. 8
  ANNONym xxx

  Det var bara för att jag var inne på svd i förgår och upplyste dem om metodiken som ligger till grund för klimatvetenskapen och därutöver den sågade hockeyklubban.
  DN är lite svårare att korrigera, de låter typ Joschka Fischer göra bort sig i pappersversion med en idag och imorgon ”omöjlig” prognos om att Kina ska åka elbil på litiumbatterier. (med lite god vilja räcker världens kända reserver av litium till ungefär 10 miljoner bilars batterier och då blir konkurrerande produkter utan). Fast å andra sidan kan Joschka ha menat att Kina inte ska åka bil…..
   

Kommentarer inaktiverade.