Riksdagsman tar ton på Newsmill

Lars Gustafsson

Riksdagsmannen Lars Gustafsson (Kd) tar nu ton i klimatdebatten på Newsmill.

Debatten vidgas nu för varje dag som går. Det är ett sundhetstecken att även nu riksdagsledamöterna kommer ut och möter allmänhetens frågor i klimatdebatten.

Mycket bra Lars! Fler kommer att följa dig, det är jag helt säker på.

Jag uppmanar alla på TCS att läsa, kommentera och ”milla”

Dela detta inlägg

17 reaktion på “Riksdagsman tar ton på Newsmill

 1. 1
  Håkan S

  Gillar överrubriken: ”Skräckväldet”. Det är som man säger i USA: ”It is easy to scare people. But very difficult to unscare them”.

 2. 2
  Strictly Norrland

  ”Du skall inga andra gudar hava jämte mig” står det ju klart och tydligt, därför hivar kristdemokraterna IPCC och Al Gore ur genom fönstret.

  (Skämt åsido…)

 3. 3
  Håkan S

  PS. Jg vet att det står ”Skräckvädret” – men med tanke på vad man menar på Tällberg och andra ställen, är ”väldet” mera skrämmande.

 4. 5
  Anders Mohlin

  F d KD-ledaren Alf Svensson skrev i lokalpress nyligen om klimatöverdrifterna. Och nu här en av hans partikollegor.
  (Måtte detta vara inledningen till att många andra riksdagsledamöter/politker vågar ”träda fram”.)
  Någon som hittat företrädare för andra riksdagspartier?

 5. 6
  Christopher E

  Lars G:s text fanns också på debattsidan i min lokala morgontidning idag, till min stora glädje.

 6. 7
  UnoK

  Ipse Cogita! #4
  Ett härligt reportage, vad gäller ”narrative”. Tyvärr fick jag ingen bild på min computer, endas en Audi-Grau Metallic skärm. Skulle det vara så?

 7. 12
  Håkan Bergman

  Ulrika Engström? Är det hon till vänster eller hon till höger om namnet?

 8. 13
  Håkan Bergman

  Lite o.t. men det här med att mäta rätt, vad är snödjup? Borde inte meteorologerna på SMHI hitta ett bättre sätt att mäta det på, snö som snö tänker väl dom flesta, men åtminstone här söder om Stockholm så är snötäcket faktiskt unikt, inte med avseende på djupet, utan snötäckets sammansättning. ”Normala” vintrar så byggs snötäcket upp genom växlingar i temperaturen, vi får snö sen lite tö och sen skare sen kommer mera nysnö på det o.s.v., i år har vi här haft konstant under noll ända sen den första snön föll, all snö som ligger ute i markerna är lössnö utom just vid markytan där det som alltid finns ett lager av is. Förhoppningsvis så får vi åtminstone en snabb snösmältning i år, utom förstås snöhögarna som ingen verkar klara av att frakta bort, förståeligt i.o.f.s. Kvällens höjdpunkt får väl anses vara Aktuellt 21 med Åsa Tosseson versus Peter Klimatet Eriksson, så gott det måste vara att komma hem efter att ha frusit halvt ihjäl i väntan på nåt tåg och få åse och åhöra detta svammel.

 9. 14
  Bo E

  Slabadang #11
  – Que?????
  Hej och hå – det var magstark å det det dj…..ste!
  Madame Engström tyckte filmen var alltför övertygande, så därför skall den inte visas!?-  Fruktansvärt cyniskt men logiskt för uber-volk som ser sig som oumbärliga verktyg för betydligt högre och viktigare mål än vad vi vanliga dödliga förväntas kunna begripa. Vi får ju inte störas. In med lite mera såp- opiater istället.
   

 10. 15
  Mållgan

  Men så bra, jag förstår ju att Lars Gustafsson (KD), just som bilmekaniker har extra bra koll på klimatvetenskapen.

 11. 16
  Olaus Petri

  Mollgan är lite nedstämd. :-( Lite dur i melodin är ju annars  att Lars G är politiker och han som så sådan kanske förstår att se den politiska twighlight-dimensionen i klimatfrågan.

 12. 17
  Labbibia

  Mållgan # 15

  Eftersom jag är miljövänlig så återvinner jag delar av din text.

  Men så bra, jag förstår ju att Rajandra Pachauri (IPCC), just som järnvägsingenjör har extra bra koll på klimatvetenskapen.

  1-1?

Kommentarer inaktiverade.