Rajendra Pachauri är svårare ögonbryn med oanständig miljöroman

Pachauri2

Jodå, det är faktiskt sant, i alla fall enligt översättningsfunktionen i Google. Ordföranden för FN:s klimatpanel har skrivit en bok. Och det är inte vilken bok som helst. Den handlar om en kringflanerande ingenjör och miljöaktivist som tydligen är Pachauris alter ego och har det ganska kul där på sextiotalet. I ett land där sex sällan diskuteras offentligt blandas i boken trots detta föreläsningar om klimatförändringar med beskrivningar av huvudpersonen Sanjays sexuella möten, inklusive täta referenser till ”yppiga bröst”.

Ett annat problem är att boken tydligen är sponsrad av Indiens rikaste man Mukesh Ambani som äger stora delar av olje- och energiindustrin enligt Timesonline.

Så nu behöver vi inte längre frukta att bli beskyllda för att vara sponsrade av oljeindustrin. Den saken har ordförande Pachauri löst åt oss. För den som vill läsa artikeln utan den famösa svenska översättningen kan göra det här

Dela detta inlägg

7 reaktion på “Rajendra Pachauri är svårare ögonbryn med oanständig miljöroman

  1. 6
    Carl

    Så, herr Pachauri är gubbsjuk? Nå, det händer en del människor oavsett om man sitter i en panel som ska utreda om människan har lekt med atmosfären eller inte, eller bara är en vanlig fabriksarbetare från Sheffield.

Kommentarer inaktiverade.