Unga miljöaktivister på massmöte

AFP rapporterar om ett stort möte för unga miljöaktivister som organiserats av UNEP i Sydkorea. Över 800 ungdomar i åldrarna 10-14 deltar. Och de kommer från 110 olika länder. Enligt UNEP är tanken att ge ungdomarna en chans att kräva handlingskraft på klimatmötet i Köpenhamn i december.

Ungdomsmötet är visst en del av Seal the Deal-kampanjen, vars syfte är att verka för en klimatöverenskommelse värd namnet i Köpenhamn.

UNEP:s Seal the Deal

Väl på Seal the Deals-webbplats är det mycket upp till kamp. Klimatkämpar, knutna nävar och väldigt mycket rött. Associationer, någon? Dessutom får vi reda på att nio av tio naturkatastrofer är relaterade till klimatförändring. Om någon ung svensk deltar? Antagligen inte. Annars hade det utan tvekan blåsts upp i svensk media.

Dela detta inlägg

17 reaktion på “Unga miljöaktivister på massmöte

 1. 2
  L

  Man skulle stressa alla klimatsmarta vid såna möten med plakatet:
   
  FLYING IN? GO HOME!

 2. 3
  ThomasJ

  Får kalla kårar när man läser hemsidan, ”Climate Warriors” osv. och vad de ska göra/ta sig till. Erinran om vad som iscensattes bland/hos/av/för ungdomar i Tyskland på 30-talet föranleder dessa kalla kårar. Parallelerna är slående.

  Mvh/TJ

 3. 4
  Carl

  ThomasJ: Det var ur naturalismen som många nazister hämtade sin inspiration. De var tidigt ute med miljövård också, har jag förstått. Så termen miljöfascism är inte så fel trots allt.

 4. 5
  maggie Inläggsförfattare

  Carl och TJ: Ack, denna längtan tillbaka till Naturens och hennes villkor. Kanske dags att införa en obligatorisk överlevnadsvecka för alla politiker? :)

 5. 6
  Peter Stilbs

  Med anledning av Jonstad’s bok som ”släpptes” i går

  http://www.arbetaren.se/klimatblogg/

  Kunde jag inte låta bli att skriva nedanstående – undrar om kommentaren ”godkänns” ?
  1. Peter Stilbs  |  augusti 18th, 2009 at 13:46
  Din kommentar väntar på att godkännas.
  Klimatet kontrollerar Dig
  Detta med ”individuella utsläppsrätter” föreslogs förra året också av Anders Wijkman – YES ! Vilket fantastiskt kontrollsamhälle man kan skapa – 100 resor värre än Orwells 1984 – och i linje med vad våra vänstermänniskor önskat i decennier.
  Allt fler upptäcker också vilket otroligt trams allt detta är – har alla människt blivit tokiga ? Läs istället Bern & Thauerskölds Chill-Out – sanningen om klimatbubblan – och öppna Dina sinnen

 6. 8
  Björn

  Maos mördande hop av rödgardister var just ungdomar. En hop som endast hade Maos lilla röda som rättesnöre. Vad heter den lilla bok som klimatideologerna ger ut?

 7. 10
  ThomasJ

  Björn #8: ”AndWijks lilla gröna”?

  L #9: Kollade in o då var där 42x inlägg… men det är inget ovanligt med censur hos GP… heller. 

  Mvh/TJ

 8. 11
  Christopher E

  L;

  En av kommetarerna i din screendump tycker det är som att köpa hemförsäkring att ”försäkra” sig mot klimathot…

  Superdumt argument som tuggas om. Ingen vettig människa köper väl en försäkring vars premier på kort tid kostar mer än skadorna man försäkrar sig mot.

  Dessutom en där det är ytterst osäkert att premierna ger något skydd ändå, även om det nu osannolikt nog skulle behövas.

 9. 12
  Adolf Goreing

  #11 försäkringsargumentet har vi nog alla hört. Grejen är bara att man dessutom lovar att det inte ska hända om man betalar premien. Då är det väl ingen försäkring? snarare något i stil med Hells Angels indrivning. Att dom inte tänkt på det förresten? Klimatanpassa samhället genom Hells Angels, jäklar vad fort vi skulle nå ett ”hållbart” samhälle då.

 10. 13
  L

  Christopher, den insändaren har aldrig hört talas om Force majeure…
   
  Här fick den komma med i alla fall, ingen censur… ;)

 11. 14
  Labbibia

  Även i Aftonbladet kommenteras jonets (f-låt Jonstad ska de visst vara) nya bok.
  På kultursidorna har man alltså lånat in någon från klimatkorrekta DN som recsenserar hans bok.
  Yauza, en blind som leder en döv??

 12. 17
  Peter Stilbs

  Jag glömde skriva att min kommentar ovan ( #6 ) till Arbetarens klimatblogg givetvis censurerades

Kommentarer inaktiverade.