Don Easterbrook spår kyla, inte värme

Den amerikanske geologen Don Easterbrook menar att de gångna decenniernas uppvärmning är över och att vi har en kallare period att vänta. PDO (Pacific Decadal Oscillation) har nu skiftat till en kall fas, vilket gör att den nordamerikanska kommer att kylas av. I kombination med låg solaktivitet kan det innebära allt från en lätt avkylning av hela planeten, ungefär som den som inträffade mellan 1945 och 1977, till något som liknar den Lilla Istiden.

Läs hela artikeln här.

Dela detta inlägg

4 reaktion på “Don Easterbrook spår kyla, inte värme

  1. 1
    Claudius

    Prof em Don Easterbrook är listad på Tege Tornvalls lista över 516 forskare m fl som är kritiska till IPCC. (Idag är nog antalet på listan större, jag vet inte om listan har blivit uppdaterad.)

  2. 2
    Thomas

    Om man som Easterbook förutsätter att CO2 inte har någon inverkan utan att klimatet enbart styrs av ett antal cykliska fenomen då blir det rimligt att tro att det efter en period av värme så kommer det kyla.

Kommentarer inaktiverade.